Aetas Member rules

Algemeen

1. Leeftijd Aetas heeft een minimum leeftijdgrens van 18 jaar om toegelaten te worden bij de community.

2. Clantag Aetas leden dienen op de juiste wijze hun tag en naam te voeren zoals deze bekend is binnen de community. Bijvoorbeeld: AE. Naam (community)// AETAS naam (esports).

3. Recruitperiode Om de community te joinen maak je eerst een account aan op de site en daarna een jointopic . Je geeft hier aan in welke squad je mee wilt spelen en hier begint jouw trial/recruit periode. Standaard is een trial periode (waar je de tag AE. draagt) 2 tot 4 weken, waarin je 3 á 4 keer per week online dient te zijn op de site en TS. In deze periode test het bestuur of je binnen Aetas past. Heeft dit een positief resultaat, dan maakt het bestuur bekent of je officieel lid bent van Aetas. Een negatief resultaat in je trial betekent dat je de community en teamspeak moet verlaten.

4. Registratie en gebruik Nickname De naam waarmee je je registreert op de site, dient ook gebruikt te worden in-game, xfire, steam en op TS. Mocht dit technisch niet mogelijk zijn, maak je een topic aan op het forum zodat iedereen op de hoogte is dat je ook een andere naam hebt. Het is te allen tijde verboden eenzelfde nicknaam te dragen van een ander lid. Dit wordt gezien als het imiteren en voordoen van een ander lid. De leiding kan op dit moment niet zien wie de speler is en kan, bij het geval van overtreding van de regels, een waarschuwing geven aan de verkeerde persoon die niets fout doet.

5. Aetas Support Systeem Voor verschillende vragen over teamspeak/administratie/gameservers/Rechten/Website vragen we je om gebruik te maken van het Forum. Dit is het forum deel waar je met al je vragen terecht kan.

6. Meerdere Teams/community`s Het is niet toegestaan om deel uit te maken van meerdere Teams/community`s terwijl je binnen onze community actief bent, mits hiervoor toestemming is gegeven door het bestuur.

7. Gedrag Behandel je medegamers met respect, respecteer ook de jongere/nieuwe gamers onder ons. Ook wij hebben het eens moeten leren. Dus schelden en beledigende, kwetsende en discriminerende opmerkingen worden niet getolereerd. Wees behulpzaam en objectief.

8. Cheaten Het is niet toegestaan enige vorm van cheats te gebruiken. Het spel dient gespeeld te worden zoals het is gemaakt. Wordt er ontdekt dat je cheat, dan moet je per direct de community verlaten. Je beschuldigd niemand van cheaten, tenzij je het met harde bewijzen kunt aantonen. Dit doe je alleen bij het bestuur. Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor je account. Indien iemand anders cheat onder jou account gelden dezelfde regels als hierboven omschreven.

9. Leiding Aetas werkt via een rangen structuur (zichtbaar op de website). Luister altijd naar een naar een positie boven jezelf. Zij bepalen de regels en hanteren deze om het gezellig te houden. Ga dus niet vervelend of kinderachtig tegen deze mensen in, je bent hier vrijwillig gekomen en als je de regels niet leuk vind dan kun je ook gewoon weer weg. Heb je het idee dat een leader of manager de regels niet goed uitvoert, dan geef je dit aan bij iemand anders uit het management (als het over de leader gaat) of je geeft het aan bij de ClanLeader (als het gaat om een manager of iemand van).

10. Actieve deelname in de community Elk Aetas lid dient actief in de community te spelen en te communiceren. Bestuursleden gebruiken de management tool, waarin gekeken wordt of je de site regelmatig bekijkt en of je regelmatig op TS komt. Ben je er, zonder berichtgeving op het daarvoor bestemde forum, 4 aaneengesloten weken niet wordt je uit de community gehaald en krijg je de status visitor. Geef dus altijd aan als je op vakantie gaat/internet of pc problemen hebt, etc. Indien je later terug wil keren bij de clan kan het bestuur bepalen of je opnieuw je recruit periode dient te doorstaan.

11. Externe Communicatie Geen enkel lid, met uitzondering van de leden van het bestuur, kan zonder toestemming van het bestuur de clan vertegenwoordigen in forums, ingame, op externe TS, etc. Afspraken e.d. die zonder toestemming van het bestuur door leden zijn gemaakt, zijn niet geldig.

12. Events Elk lid kan meegaan naar een event wat Aetas organiseert of regelt. Gedraag je tijdens dit event, want je bent daar onder de naam van Aetas. Ongelukken of schade aan je eigendommen is op eigen risico. Aetas kan in geen enkel opzicht aansprakelijk gesteld worden.Tijdens een LAN event let je actief op spullen van andere members, zodat hij/zij dat ook bij jou doet. Ook bij deze events gelden de regels waaraan je je online ook moet houden.

13. Uitvoering van de regels/waarschuwingsysteem (BELANGRIJK!) Elk lid van het bestuur let actief op of er regels overtreden worden. Hij houdt zich dan aan het volgende waarschuwingssysteem. Voor elk van de regels die overtreden worden, wordt degene in kwestie gewaarschuwd van de overtreding. Na meerdere keren het lid te waarschuwen kan het lid een Eerste Officiele Waarschuwing krijgen. Na 3 officiele waarschuwingen vindt een clankick plaats! Officiele waarschuwingen worden gedocumenteerd en blijven permanent gelden. Een lid kan alléén gekickt worden door een lid van het bestuur.

14. Officieele matches Elke officiele match die wordt gespeelt onder de naam van Aetas moet ten alle tijden gepost worden op de website met een foto en score. Ondanks de match verloren is of een gelijke stand. Practice war of mixes hoeven hier niet op worden gezet.

Teamspeak

1. Actief Elk Aetas lid dient gebruik te maken van Teamspeak wanneer ze een game spelen. Dit is om de communicatie duidelijk te houden en om gezelligheid te creëren.

2. Visitors Aetas laat visitors toe op TeamSpeak. Bijvoorbeeld als een vriend of partnerclan even wat wilt vergaderen of gamen. Visitors kunnen niet in game channels komen, alleen de algemene en gezelligheidschannels. Een visitor dient dus altijd gesleept te worden door een squadleader of member met ts rechten van de game waar hij in de channel wilt komen. Met regelmaat terugkerende visitors worden aangesproken of ze clan willen joinen. Vanaf dit punt krijgen ze een week om dit te beslissen, daarna zijn zij niet meer welkom op onze Teamspeak.

3. Push-to-Talk Op TS is het verplicht om Push-to-Talk te gebruiken. Voice Activation, waar achtergrond geluiden continue meekomen, is niet toegestaan. Voice Activation mag alleen gebruikt worden ALS niemand op teamspeak daar last van heeft.

4. Muziek draaien en Gezelligheidspraat Muziek draaien in de channels is niet toegestaan. In Sommige channels is ook niet toegestaan om te praten over andere zaken dan ingame gerelateerde zaken. Dit staat altijd in de naam van de channel en/of description. Er zijn daar in tegen wel speciale channels voor muziek en gezelligheidspraat.

5. Kicken/Bannen van TS Wanneer leden zich niet aan de regels houden kunnen leden met TS rechten er voor kiezen op de betreffende uit de channel te kicken of van TS. Doe dit altijd voorafgaand met een waarschuwing en neem desnoods het lid apart om het eerst uit te praten. Als dit alsnog resulteert in een Kick of Ban (afhankelijk van de zwaarte van de overtreding) vermeldt je hier altijd een duidelijke reden bij. Permanent bans worden niet gegeven door reguliere members met TS recht, en alleen door leden van het bestuur.

6. War & E-sport channels Er zijn speciale warchannels aanwezig binnen de Aetas teamspeak. E-sports channels zijn alleen voor Aetas E-sports members. War channels vind je bijna onderaan de lijst met channels. Deze zijn ervoor gemaakt, zodat mensen niet gestoord worden… Ze zijn namelijk bezig met een war! Het is dus ook niet toegestaan in deze channels te komen. Poke de persoon die je nodig hebt, of spreek hem aan met een ingame/steam/xfire chat. Reageert hij/zij niet? Dan moet je wachten totdat de war over is.

7. [RANG] Leader/Manager Channels Rang channels, onderaan TS, zijn alleen bedoeld voor diegene die de rang hebben. Hier mogen en kunnen ook geen reguliere members in.

8. Slepen uit channels Het is niet toegestaan members zonder bericht te slepen uit een channel waar de member zich in bevindt. Poke of Textmessage altijd de persoon of hij gesleept kan worden. Leidinggevenden mogen members binnen hun gebied met geldige redenen wel zonder berichtgeving slepen.

9. Hulp Voor vragen over je headset, push-to-talk of andere persoonlijke TS vragen dien je de leden van het bestuur te vragen voor hulp. Andere vragen over TS, zoals kanalen, clientupdates, of errors moet het support systeem van Aetas gebruikt worden.

Site-en-Forum

1. Actief Lees het forum en de site zo vaak je kan. Maak de site bijvoorbeeld je startpagina. Het is belangrijk, omdat hier alles wordt gecommuniceerd wat voor jouw team belangrijk is. Lees je de site 2 weken niet, dan kan het zomaar zijn dat je een commumity event gemist hebt.

2. Een schoon forum Reageer niet onnodig vaak in een topic waar je niet veel mee te maken hebt. Bijvoorbeeld topics van een andere game.

3. Gedrag Ook op het forum geldt: Niet schelden of irritant doen. Neem besluiten van leden van het bestuur aan en mocht je het niet eens zijn met beslissingen, stuur dan een PM/E-mail of spreek de poster aan op TS.

4. Duidelijke taal en spelling Geef je post een Duidelijke titel. Wees altijd duidelijk in je post, gebruik goed Nederlands en lees je post ook na op spelfouten. Maak ook duidelijk in je beginpost wat je wilt met de post. Heb je een probleem of wil je een discussie en mening van de rest van de members.

5. Sfeer Verwelkom nieuwe spelers die de community willen joinen. Post dus een leuke reply op Aetas Join topics. Feliciteer members die jarig zijn. Wens mensen een fijne vakantie. Doe dit bij andere members, en zij zullen het ook bij jou doen. Zo voel je je ook echt thuis bij Aetas.

6. On-topic Houd topics on-topic. Lees daarom ook altijd eerst de beginpost, en post niet omdat je de laatste post alleen leest en daar een mening over hebt. Offtopic is leuk, maar deze posts kunnen ook verwijderd worden als het doel van het topic wordt belemmerd.

7. Klachten forum Vind je iets niet leuk of niet kunnen, post dit dan alleen in het voor daar toegewezen forum.Dat is er om de problemen op te lossen. Een forumpost op het klachten forum proberen wij binnen 2 dagen te beantwoorden.

8. Edit/Move/Close/Delete Topics Members dienen topics aan te maken waar deze voor bedoeld is. Movies zijn voor filmpjes van gamers, of van een game waar we wat mee hebben. Off-topic is voor alles wat grappig is, en niet te maken heeft met onze clan. Daar kunnen dus ook filmpjes in komen van dumpert, youtube etc.. Een member met rechten op het forum dient deze rechten goed uit te voeren. Maak altijd in het topic een post met de beargumentering waarom je iets doet. “Ik close dit topic omdat…”, “Ik edit deze post vanwege ongepast taalgebruikt”. Topics verwijderen is niet toegestaan! Tenzij het topic dubbel is aangemaakt.

Server-Regels

1. Gedrag Gedraag je op de server. Geen gescheld of gezeur. Speel voor het plezier. Ook tegen NON-Aetas mensen. Zij zijn juist mensen die verwelkomt moeten worden door Aetas members.

2. Gameplay Houd het gezellig op de server. Bij Teamplay verdelen Aetas members zich , mocht dit niet automatisch gebeuren. Switch dus ook niet van kant, omdat er toevallig een andere Aetas member aan die kant zit.

3. Aetas servers Aetas gameservers worden gefinancieerd door de members die donaties doen aan de community. Hoe meer donaties, hoe meer servers er kunnen bestaan. Denk dus altijd even of je wilt doneren als je een game speelt, want zonder donaties zijn er geen servers, en kun je dus niet gamen. Speel daarom zo veel mogelijk op onze eigen servers. Als een server leegstaat kost hij ons onnodig geld. Zie je dat dit een lange tijd gebeurd, geef dat dan aan, zodat we die server kunnen stoppen en iets anders kunnen doen met dat geld.

4. In-game Regels In de server gelden verschillende regels afhandelijk voor elk spel en modus. Deze worden standaard aangegeven in de chat. Volg deze regels en attendeer spelers erop dat ze deze moeten lezen. Is er een regel niet duidelijk? Geef dit dan aan bij de leden van het bestuur, en probeer na te gaan wat de meeste aanhouden. Ga dus niet noobtuben bijvoorbeeld, als iedereen zegt dat ze dat liever niet hebben. (Ook als het geen regel is).

5. Kicken/Bannen Leden van het bestuur hebben de rechten om spelers te kicken en te bannen van de server. Dit moet altijd gebeuren na meerdere waarschuwingen via de ingame-chat of als het een speler aangaat van Aetas via TS. Bij de kick/ban dient ook de reden te staan, als dit technisch mogelijk is.

6. Plaatsmaken Aetas members hebben voorrang op non-Aetas mensen op de server. Als dus de server vol zit dient er plaatsgemaakt te worden, door middel van een kick, voor een Aetas member.